http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Xρυσόστομος:Η περιουσία της Εκκλησίας είναι στη διάθεση του τόπου

Στη διάθεση του τόπου για διάσωση της κυπριακής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος προτίθεται να θέσει ολόκληρη την «τεραστίων διαστάσεων», όπως τη χαρακτήρισε, περιουσία της Εκκλησίας
ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη , ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε έκδοση ομολόγου, τονίζοντας ότι ο ίδιος είπε ξεκάθαρα προς τον Πρόεδρο ότι η Εκκλησία θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

«Όλες οι ενορίες, όλες οι Μητροπόλεις, όλα τα μοναστήρια θα πάρουν ομόλογα» είπε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι «η περιουσία ολόκληρη της Εκκλησίας είναι στη διάθεση αυτού του τόπου για να στηριχτεί ο λαός, να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και να σταθούμε στα δικά μας τα πόδια».

Ερωτηθείς με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει η Εκκλησία το κράτος, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για υποθήκευση όλης της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Μπορούμε να υποθηκεύσουμε όλη την περιουσία της Εκκλησίας και το αντίτιμο να το επενδύσουμε στα ομόλογα για να στηρίξουμε αυτή τη στιγμή το κράτος» δήλωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει εκτιμηθεί το ποσό με το οποίο μπορεί η Εκκλησία να συμβάλει, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως όπως είναι γνωστό, «η περιουσία της Εκκλησίας είναι τεραστίων διαστάσεων» και εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση αλλά και τη βεβαιότητα ότι και ο λαός θα στηρίξει το κράτος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι νοιώθει πως πλέον η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Κληθείς να σχολιάσει τη χτεσινή απόφαση της Βουλής για καταψήφιση της πρότασης του Eurogroup ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη του βουλευτές γιατί, όπως είπε, «πήραν μια ορθή απόφαση και έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη να μάθουν να σέβονται και τους μικρούς επιτέλους».


Μήνυμα του Μανώλη Γλέζου στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου
«Σήμερα ο ελληνικός κυπριακός λαός υψώνει ένα ακόμη ΟΧΙ απέναντι στην αδίστακτη επέλαση των απρόσωπων οικονομικών μηχανισμών που διευθύνει η Γερμανία»τόνισε ο Μανώλης Γλέζος και πρόσθεσε «συγχαίρω τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο για την απόφασή του να θέσει την περιουσία της Κυπριακής Εκκλησίας στη διάθεση του Κράτους και υπενθυμίζω ότι ο Χρύσανθος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος το 1941, αρνήθηκε να ορκίσει τη δωσιλογική κυβέρνηση και να χοροστατήσει σε δοξολογία, απαντώντας στον Γερμανό διοικητή της Αθήνας ότι η Εκκλησία μας κάνει δοξολογίες για την απελευθέρωση των λαών και όχι για τη σκλαβιά τους».

πηγή


--> -->
Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....