http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ – ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ: Στην ίδια βαθμίδα με την Γερμανία το ξέπλυμα στην Κύπρο λένε οι ΗΠΑ

Στην ίδια διαβάθμιση με την Γερμανία, και άλλες χώρες τις Ευρώπης, θέτει την Κύπρο έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ξέπλυμα
βρόμικου χρήματος. Την ώρα που πολλοί ευρωπαίοι εταίροι της Κύπρου θέτουν επιτακτικά το θέμα του ελέγχου του κυπριακού νομικού πλαισίου κατά του ξεπλύματος ως όρο για την προώθηση της δανειακής σύμβασης, οι ΗΠΑ “αδειάζουν” τις κατηγορίες.

Ειδικότερα, η ετήσια έκθεση “International Narcotics Control Strategy Report” που καταθέτει το αμερικανικό ΥΠΕΞ προς το Κογκρέσο, κατατάσσει την Κύπρο στην “κατηγορία χώρες/δικαιοδοσίες πρωταρχικής ανησυχίας” αναφορικά με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, κάτι που ενδεχομένως να οφείλεται και στην ύπαρξη μεγάλου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Αυτό συνάγεται εξάλλου από το γεγονός ότι στην κατηγορία αυτή, πέραν της Κύπρου βρίσκονται χώρες της Ευρωζώνης όπως η Αυστρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία.

 πηγή


--> -->
Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....