http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Στρατούλης: Θέλουν να φτάσουν τον κατώτερο μισθό στα 150 ευρώ


Για προσπάθεια της κυβέρνησης να  μειώσει τον κατώτερο μισθό στα 150 ευρώ έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης. «Η κυβέρνηση σφαγιάζει ακόμα περισσότερο τον ήδη μειωμένο από
28-2-2012 κατώτερο μισθό με την κατάργηση από την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Απριλίου, του επιδόματος γάμου, ύψους 10%, για τους 500.000 εργαζόμενους που αμείβονται με αυτόν», αναφέρει ο βουλευτής.
Ταυτόχρονα, προσθέτει, από αυτή την ημερομηνία, ουσιαστικά καταργείται η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με την οποία καθοριζόταν ο κατώτερος μισθός, ο οποίος πλέον θα καθορίζεται με αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού Εργασίας.
Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, από την 1η Απρίλη, ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας θα μπορεί να μειώνει τον κατώτερο μισθό, οποτεδήποτε, μονομερώς και ανεξέλεγκτα με στόχο να τον φτάσει, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις από το μνημόνιο 2, στα επίπεδα των χωρών της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης δηλαδή στα 150 ευρώ μηνιαίως.
Συνεχίζοντας υποστηρίζει πως η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζει να εξαγγείλει προγράμματα απασχόλησης με μισθούς 470 και 430 ευρώ το μήνα δηλαδή 20-30% μειωμένο από τον ήδη μειωμένο κατώτερο μισθό. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τέλος όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και μικρομεσαίους επαγγελματίες στη συγκέντρωση που οργανώνουν συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

--> -->
Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....