http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Το μνημόνιο σκοπίμως ήταν τόσο σκληρό!


Παραδοχή-σοκ από την Μέρκελ με σκοπό να γίνει η Ελλάδα παράδειγμα όλων

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει στην Άνγκελα Μέρκελ το 2010 ότι το -τότε ακόμη σχεδιαζόμενο- πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα ήταν «ανέφικτη αποστολή», εκείνη του απάντησε «θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα σας φτιάξουμε ένα πρόγραμμα το οποίο δεν θα θέλει κανένας άλλος».

Αυτά αναφέρει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal. Το δημοσίευμα δεν διστάζει μάλιστα να γράψει ρητά ότι οι σκληρότατοι όροι που περιελάμβανε το ελληνικό πακέτο -και που φυσικά είναι κυρίως γερμανική... συνταγή-, δεν ήταν αναγκαίοι για την αποκατάσταση της οικονομίας της χώρας αλλά θα εφαρμοστούν προς παραδειγματισμό άλλων «κακών μαθητών» της Ευρωζώνης.

Μάλιστα, αναφέρει ότι ακόμη και το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που είχε μέχρι σήμερα τη φήμη του αυστηρότερου διαπραγματευτεί, ωχριούσε μπροστά σε αυτά που ζήτησε η Άνγκελα Μέρκελ από την Ελλάδα.

«Ενώ όλοι συμφωνούσαν ότι η Ελλάδα χρειαζόταν δημοσιονομικές περικοπές, το ΔΝΤ υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η περικοπή των δαπανών να γίνει σταδιακά για να προστατευτεί η οικονομία» γράφει η WSJ και συνεχίζει: «η Γερμανία είπε όχι: οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα με τα δραστικά μέτρα λιτότητας».

Μάλιστα, η Α. Μέρκελ είπε στον κ. Παπανδρέου ότι «κι εγώ θα ήθελα να μειώσω το χρέος μου στο μισό»...

 πηγή

 



Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....