http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ρωσικό τελεσίγραφο στην Ουάσιγκτον για τους πυραύλους


Έτοιμη ν' αναπτύξει αντιπυραυλική ασπίδα η Μόσχα
Σαφή προειδοποίηση ότι θα προχωρήσει σε ανάπτυξη πυραυλικού συστήματος στη Λευκορωσία, αλλά και στα δικά της σύνορα απέστειλε χθες η Μόσχα, σε περίπτωση, που αποτύχουν οι συνομιλίες με την
Ουάσινγκτον, για τα σχέδια αντιπυραυλικού συστήματος, στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανώτατη διπλωματική πηγή, που μίλησε στο Reuters, η Μόσχα θα μπορούσε να τοποθετήσει πυραύλους στη Λευκορωσία, αλλά και στην περιοχή Krasnodar, στα σύνορά της.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε απειλές εναντίον των δυνάμεών μας, σε περίπτωση, που το αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ αναπτυχθεί στα σύνορά μας» δήλωσε η πηγή.

Η Μόσχα από την αρχή, είχε δει ως απειλή την ανάπτυξη αντιπυραυλικού συστήματος στην Ευρώπη, εκ μέρους των ΗΠΑ. Μάλιστα, επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους είχε προβεί σε ανάλογες με τις σημερινές προειδοποιήσεις, αλλά είχε κατεβάσει τους τόνους, όταν ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είχε ακυρώσει τα σχέδια του προκατόχου του.

πηγή


Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....