http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Αγαπητοί μου φίλοι σε Κύπρο και Ελλάδα

Θέμα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Σας μεταφέρω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Ν. Καλογερόπουλου που θα εκδοθεί αρχές του 2012 με  τίτλο ‘’Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ’’ καθώς επίσης και δικά μου σχόλια για το υπό αναφορά θέμα

<<  Στη Ισλανδία, η Βουλή της χώρας συνέστησε εξεταστική επιτροπή από ανεξάρτητους εξωκοινο – βουλευτικούς εμπειρογνώμονες ( όχι βουλευτές), έβγαλε πόρισμα 2400 σελίδων και καταλόγισε ευθύνες στον πρώην Πρωθυπουργό και λοιπούς συνεργούς, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται στις φυλακές. Η εξεταστική Επιτροπή της Ισλανδίας είχε στην διάθεση της 80 υπαλλήλους, δικό της προϋπολογισμό και δικαίωμα να ζητήσει – ακόμα και να κατάσχει – στοιχεία από κρατικές υπηρεσίες και ιδιώτες. Στο πλαίσιο της διαφάνειας, αναρτήθηκε στον ιστοτόπο της Ισλανδικής Βουλής το πλήρες κείμενο που η Κυβέρνηση της Ισλανδίας ονομάζει ‘’Εκθεση Της Αλήθειας’’ και ο Ισλανδικός λαός ‘’ Μαύρο Πόρισμα’’, καθώς επίσης και εκτεταμένη περίληψη στα αγγλικά ( Report of the Special Investigation Commission- SIC >>

Για όσους δεν γνωρίζετε η Ισλανδία, ένα γνήσιο δημοκρατικό κράτος, ήταν η πρώτη χώρα που χρεοκόπησε από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Δεύτερη χώρα που επίσης χρεοκόπησε είναι η Ελλάδα και όπως δείχνουν τα πράγματα, αν δεν γίνουν δραστικές περικοπές και περιορισμός της σπατάλης από την κυβέρνηση Χριστόφια, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012, η τρίτη χώρα που θα χρεοκοπήσει θα είναι η Κύπρος.

Κάποιοι πολιτικοί και μερικά πεινασμένα κομματόσκυλλα πιθανόν να με αποκαλέσουν αναρχικό και άνθρωπο που έχει μένος κατά των πολιτικών και τούτο γιατί, την τελευταία δεκαετία καταφέρουμε συνεχώς και αδιάλειπτα κατά του πολιτικού και κομματικού κατεστημένου τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Σίγουρα τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Ενεργώ απλά σαν ένας απλός πολίτης που έχει ένα γνήσιο και ανιδιοτελές ενδιαφέρον για τον τόπο του και δεν αντέχει να βλέπει τους πολιτικούς να του τον καταστρέφουν.

Όσοι διάβασαν αντικειμενικούς ιστορικούς( Έλληνες και Ξένους) γνωρίζουν ότι η δημοκρατία όντως γεννήθηκε στην Ελλάδα. Από την άλλη όμως όσοι  γνωρίζουν πως λειτουργεί η γνήσια δημοκρατία στα πολιτισμένα κράτη θα πρέπει να παραδεχθούν ότι η δημοκρατία έχει δολοφονηθεί τόσο στην  Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Η σύγχρονη ιστορία Ελλάδας και Κύπρου είναι γεμάτη από προδοσίες, κατάχρηση εξουσίας, διαφθορά, σκάνδαλα και όλων των ειδών τα εγκλήματα που μπορούσε να φαντασθεί κανείς, στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί και συνεργάτες του μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες.

Επιθυμώ να απευθυνθώ σε Κύπριους και Έλληνες Βουλευτές, πρώην Πρωθυπουργούς και  νυν Προέδρους και να τους ρωτήσω:

Πόσους από τους ζώντες πρέπει να βάλετε φυλακή και πόσους από τους τεθνεώντες της περιόδου από το 1974 μέχρι και σήμερα πρέπει να γράψετε στην ιστορία, μεταξύ αυτών που δολοφόνησαν την Κύπρο και την Ελλάδα; Είναι καιρός ακόμη, με δική σας πρωτοβουλία, να σταματήσετε να χειραγωγείται την πεμπτουσία της δημοκρατίας, την δικαιοσύνη. Έχετε λίγο καιρό ακόμη, με δική σας πρωτοβουλία να επιβάλετε κυρώσεις και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για να μην επαναληφθούν αυτά τα εγκλήματα στο μέλλον. ‘’ Νόμος Ειδικής και Γενικής Προλήψεως’’ κατά το Ποινικό Δίκαιο. Σκεφτείτε το μέλλον των επόμενων γενεών σε Ελλάδα και Κύπρο. Διότι θα είναι πολύ πιο τραγικό για εσάς αν δεν το κάνετε εσείς και το κάνει ο λαός της Κύπρου και της Ελλάδας πάνω στην αγανάκτηση και την απόγνωση του.

Όμηρος Αλεξάνδρου
Εγκεκριμένος Λογιστής-Ελεγκτής



Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....