http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ετοιμάζουν χτύπημα οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε...

Στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης ετοιμάζουν Γαλλία, Δανία και Καναδάς, ενώ η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνδράμει σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους της «για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα» όπως δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας. Ο υπουργός παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ληφθούν από ΝΑΤΟ και Ε.Ε., οργανισμούς που συμμετέχει η Ελλάδα, υπονοώντας ότι η χώρα μας θα εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Εν τω μεταξύ, οι βρετανικές φρεγάτες HMS Westminster και HMSCumberland πλέουν στη Μεσόγειο. Να σημειωθεί ότι η Βρετανία διαθέτει αεροπορικές βάσεις στη Μάλτα και στην Κύπρο, αλλά θα χρειαστεί την έγκριση των κυβερνήσεων των δύο χωρών για να τις χρησιμοποιήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ >>

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Φρανσουά Μπαρουέν, γαλλικές δυνάμεις ετοιμάζονται αυτήν την ώρα για να συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης, ενώ η υπουργός Άμυνας της Δανίας τόνισε ότι είναι νωρίς να πουν με ποιον τρόπο θα εμπλακούν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, με τις αεροπορικές δυνάμεις να θεωρούνται «πιο φυσιολογικές».

Ο Καναδάς ανακοίνωσε πως θα στείλει στη Λιβύη έξι καταδιωκτικά CF-18 για να συμμετάσχουν στην εφαρμογή της απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για ζώνη εναέριου αποκλεισμού. Βάση των αεροσκαφών θα είναι η Ιταλία και μαζί με αυτά θα υπάρχουν περίπου 200 στρατιώτες.

Ο λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι αποφάσισε να εφαρμόσει κατάπαυση του πυρός, λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας πρότασης για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με γιατρό που βρίσκεται στην πόλη Μιζουράτα στη δυτική Λιβύη 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρού βομβαρδισμού που εξαπέλυσαν κυβερνητικές δυνάμεις. Η ίδια πηγή δήλωσε ότι τα κυβερνητικά άρματα μάχης εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την πόλη, μολονότι λίγο νωρίτερα οι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στο λίβυο ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, ηττήθηκαν.

Το απόγευμα ο αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στην απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι η Ουάσινγκτον θα βοηθήσει τους Ευρωπαίους και Άραβες συμμάχους της να επιβάλουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη. Δε διευκρίνισε πόσα και ποια στρατιωτικά μέσα θα διαθέσουν οι ΗΠΑ, αποσαφήνισε όμως ότι δεν πρόκειται να στείλουν χερσαίες δυνάμεις. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο Καντάφι θα μπορούσε να αποτρέψει τη στρατιωτική επέμβαση εάν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός που «πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα» αν αποσύρει τα στρατεύματά του από τα προπύργια των εξεγερμένων στην ανατολική Λιβύη.

Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....