http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Δίκες ερήμην των φορολογούμενων!

Διαβάστε τους απίστευτους τρόπους που πάνε να μας παγιδέψουν..

Γεμάτο… κακοτοπιές, παγίδες, ψιλά γράμματα και πρόστιμα φωτιά είναι το τελικό φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή. Τα πρόστιμα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φθάνουν τις 100.000 ευρώ, το αυτόφωρο κινείται άμεσα ενώ αν κάποιος υπόχρεος παραλείψει να υποβάλει δήλωση ΦΠΑ, το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να προσδιορίζει ως οφειλή, το μέσο όρο των τριών τελευταίων περιοδικών δηλώσεων που είχαν υποβληθεί στην εφορία.

Δίκες… χωρίς τον κατηγορούμενο!

Η ποινική δίωξη ασκείται ύστερα από αίτηση του προϊσταμένου της ΔΟΥ ή του Τελωνείου προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της έδρας τους, που συνοδεύεται υποχρεωτικά από πίνακα χρεών, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η δίκη μπορεί να γίνει και ερήμην του φορολογουμένου. «Η εμφάνιση του μάρτυρα στο ακροατήριο δεν είναι υποχρεωτική, εφόσον έχει λάβει χώρα έγγραφη ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα ή του δικαστηρίου εκ μέρους της ΔΟΥ σχετικά με την διαδικαστική εξέλιξη της οφειλής, τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν από την δικάσιμο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο.

Σκληροί όροι για έφεση αναστολή

Το δικαστήριο κρίνει αν πρέπει (ή όχι) να χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Αν κρίνει ότι δεν πρέπει, τάσσει προθεσμία τριών εργασίμων ημερών μέσα στην οποία ο κατηγορούμενος μπορεί να καταβάλει τους κατά περίπτωση οφειλόμενους φόρους, τέλη ή εισφορές με τις κάθε είδους προβλεπόμενες προσαυξήσεις, τέλη και πρόστιμα επί αυτών.

Η καταβολή των ως άνω ποσών συνεπάγεται υποχρεωτικά την αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει η καταβολή των ως άνω ποσών όταν ζητείται η αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

Βαριές καμπάνες

Για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ προβλέπεται φυλάκιση έως ενός έτους, ενώ για χρέη 10.000-50.000 ευρώ η ποινή ορίζεται σε τουλάχιστον 6 μήνες. Στην περίπτωση που οι οφειλές είναι μεταξύ 50.000 και 150.000 ευρώ προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, ενώ για τα μεγαλύτερα των 150.000 ευρώ ποσά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον για 3 χρόνια. Η πράξη μπορεί να κριθεί ατιμώρητη ένα εξοφληθούν οι οφειλές «μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε οποιονδήποτε βαθμό».

Θα υπολογίζουν το ΦΠΑ για εμάς

Εάν ο υποκείμενος δεν έχει υποβάλλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ, μπορεί η ελεγκτική αρχή να εκδίδει προσωρινή πράξη προσδιορισμού του ΦΠΑ μόνο με βάση τις τρεις προηγούμενες περιοδικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί.

Στο διαδίκτυο θα δημοσιεύονται τα στοιχεία όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, όταν αυτές υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ. Η δημοσίευση δεν θα γίνεται όταν ο οφειλέτης έχει συμφωνήσει σε τμηματική καταβολή του χρέους, ενώ το δρόμο για το διαδίκτυο θα παίρνουν και οι περιπτώσεις παραβάσεων του Κώδικα Βιβλίου και Στοιχείων.

Ο έλεγχος του φορολογούμενου μπορεί να γίνεται από τις εφορίες ή τον ΣΔΟΕ χωρίς να πηγαίνουν συνέργια στις επιχειρήσεις και απλώς ο φορολογούμενο θα παραλαμβάνει το… «ραβασάκι».


πηγή





Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....