http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Έριξε βόμβα ο Στρος Καν

Ο Παπανδρέου είχε ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ από το 2009

Σοκ και πολλά ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη του Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τον προσέγγισε ζητώντας τη βοήθεια του ΔΝΤ, από το φθινόπωρο του 2009.

Σε γαλλικό ντοκιμαντέρ που πρόκειται να προβληθεί σε λίγες εβδομάδες, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λέει ότι ο έλληνας Πρωθυπουργός είχε αντιληφθεί από πολύ νωρίς τη σοβαρότητα της κατάστασης στα οικονομικά της Ελλάδας και είχε επικοινωνήσει με τον Ν. Στρος Καν για να εξετάσει την πιθανότητα στήριξης της Ελλάδας από το Ταμείο. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ τονίζει ότι είχε προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν θα δέχονταν κάτι τέτοιο και γι’ αυτό τον συμβούλεψε να απευθυνθεί πρώτα σε αυτούς.

Πράγματι, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. το φθινόπωρο του 2009, ο Γ. Παπανδρέου είχε διαμηνύσει στους ευρωπαίους ομολόγους του ότι, εάν δεν στήριζαν την Ελλάδα, θα κατέφευγε στο ΔΝΤ.

Μέχρι πρότινος επικρατούσε η άποψη ότι η συμφωνία με το ΔΝΤ, «κλείδωσε» στη διάρκεια της διάσκεψης του Νταβός, τον Ιανουάριο. Το μεγάλο μυστικό φέρεται να γνώριζε και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

πηγή




Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....