http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το Wikileaks για τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους Η.Π.Α. – Γερμανίας


Οι Η.Π.Α. και η Γερμανία αναπτύσσουν από κοινού, με μυστικές διαδικασίες υπό την κάλυψη εμπορικών δραστηριοτήτων…,
νέους κατασκοπευτικούς δορυφόρους, παρά την έντονη αντίθεση της Γαλλίας, σύμφωνα με διπλωματικά τηλεγραφήματα που διέρρευσαν στον ιστότοπο WikiLeaks και δημοσιεύονται σήμερα από τη νορβηγική εφημερίδα «Aftenposten».
 
Το πρόγραμμα, με την ονομασία HiROS, προβλέπει την κατασκευή ενός απροσδιόριστου αριθμού δορυφόρων παρακολούθησης υψηλής ευκρίνειας, ικανών να διακρίνουν αντικείμενα 50 εκατοστών, να στέλνουν τις εικόνες τους στη Γη πολύ ταχύτερα απ’ ό,τι οι σημερινοί δορυφόροι ή ακόμη να τραβούν υπέρυθρες φωτογραφίες τη νύχτα.
Ενώ επισήμως προορίζονται για μη στρατιωτικούς περιβαλλοντικούς σκοπούς, το 70% των δυνατοτήτων τους θα πωληθεί σε ιδιώτες, το πρόγραμμα θα βρίσκεται στην πραγματικότητα «υπό τον πλήρη έλεγχο» των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών (BND) και της γερμανικής διαστημικής υπηρεσίας (DLR).

Τα τηλεγραφήματα της πρεσβείας των Η.Π.Α. στο Βερολίνο, τα οποία επικαλείται η «Αφτενπόστεν», καλύπτουν την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2009 ως τον Φεβρουάριο του 2010. Από αυτά προκύπτει ότι ορισμένες χώρες, «ιδιαίτερα η Γαλλία», επιχείρησαν να ματαιώσουν το πρόγραμμα με όλα τα μέσα.
Όμως η γαλλική αντίθεση απορρίφθηκε από τους Γερμανούς αξιωματούχους που, πάντα σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα, δεν θέλουν «να χειραγωγούνται από τη Γαλλία», της οποίας αμφισβητούν ύποπτες εμπορικές πρακτικές και την πολιτική των κρυφών επιδοτήσεων.




Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....