http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Γαύδος... καλεί Περιφέρεια

 Ελπίδες για επίλυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης..


Συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Απ. Βουλγαράκη θα έχει μέσα στις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Γαύδου Στρατής Λαμπάκης, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού.

Δεν τους έφτανε η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση από την 1η Ιουλίου, το νησί έμεινε αποκλεισμένο για 11 ολόκληρες ημέρες αφού τα μικρά πλοία που εξυπηρετούν τη γραμμή δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν λόγω απαγορευτικού!

Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαύδου και αποφασίστηκε να υπάρξουν συναντήσεις με την Περιφέρεια για να βρεθεί άμεσα κάποια λύση.

Ο δήμαρχος Γαύδου Στρατής Λαμπάκης τόνισε ότι σε συνάντηση που είχε πριν από λίγες ημέρες με τον περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη του έθεσε το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει «οπωσδήποτε να βρεθεί οχηματαγωγό-επιβατηγό για να εξυπηρετήσει το νησί».

Ο κ. Λαμπάκης επεσήμανε ότι θα πρέπει το πλοίο που θα δρομολογηθεί να μπορεί να μεταφέρει τουλάχιστον διακόσια άτομα, ώστε να εξυπηρετεί και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Θα έχουμε και με την ΑΝΕΝΔΥΚ συνάντηση να δούμε τι σκοπό έχει για το επιβατηγό γιατί το οχηματαγωγό υπάρχει. Επίσης, αν σε περίπτωση δεν βρεθεί οχηματαγωγό-επιβατηγό τότε πρέπει να γίνει διπλή δημοπρασία ξεχωριστά για επιβατηγό και ξεχωριστά για οχηματαγωγό», σημείωσε ο κ. Λαμπάκης.

«Αυτή τη στιγμή εκτελούνται δρομολόγια της άγονης γραμμής κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από την Παλαιόχωρα με τα πλοία "Ελαφόνησος" και "Σοφία Π.", της κοινοπραξίας Σφακίων - Σελίνων - Ηραίας, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν περίπου 100 άτομα το καθένα, όχι όμως και οχήματα.

Πηγή

Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....