http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Επίσκεψη σταθμός Αντιπρόεδρου τουρκικής Κυβέρνησης στο Πατριαρχείο

Σε μία συμβολική κίνηση που επισφραγίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της τουρκικής κυβέρνησης προχώρησε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίτνς, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το Φανάρι.Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τούρκου αξιωματούχου συζητήθηκαν και τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των δύο μερών όπως η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μέλη της Ιεράς Συνόδου και την ηγεσία της Ελληνορθόδοξης μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης επανέλαβε την πρόθεση της Άγκυρας για ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών.
 
Η επίσκεψη έχει και ιστορική σημασία καθώς πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Τούρκου κυβερνητικού αξιωματούχου στο Φανάρι από το 1952. 


Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....