http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο Μαντέλης


Για υποβολή ανακριβούς δήλωσης της περιουσιακής του κατάστασης

Tο δρόμο που καταλήγει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον πρώην υπουργό Αναστάσιο Μαντέλη δείχνει με την πρότασή της προς του δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας εφετών κα. Αργυρώ Χουρδετσανάκη.

Η εισαγγελική λειτουργός ζητά να παραπεμφθεί ο κ. Μαντέλης στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων και να δικαστεί για υποβολή ανακριβούς δήλωσης της περιουσιακής του κατάστασης.

Η «υπόθεση Μαντέλη» έφτασε στην τακτική δικαιοσύνη μετά την ομολογία του πρώην υπουργού ότι το έμβασμα των 200.000 ευρώ από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens δεν ήταν προϊόν δωροδοκίας - όπως κατηγορείται - αλλά «προεκλογική χορηγία»..

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του κ. Μαντέλη εκκρεμούν κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που συνδέονται με τις ύποπτες διαδρομές «μαύρου χρήματος» από τα ταμεία της γερμανικής εταιρείας.

Ο ίδιος πάντως, όταν είχε ανακύψει το θέμα και η Επιτροπή της Βουλής είχε ασχοληθεί με τις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρώην υπουργού μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens είχε δηλώσει ότι όλες οι τραπεζικές του καταθέσεις είχαν νόμιμη προέλευση και είχε φορολογηθεί.


πηγή


Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....