http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Το τείχος στον Έβρο και η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

Τι κρύβει η ατζέντα του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ

Εμμένουν στην κυβέρνηση ότι το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ της Τουρκίας είναι...
«χαμηλών προσδοκιών» και πως δεν πρόκειται να προκύψουν ειδήσεις από το «μπρέκφαστ» που θα έχουν αύριο ο πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν.

Οι φήμες, ωστόσο, στον τουρκικό Τύπο οργιάζουν ότι θα συζητηθούν ακόμη και ζητήματα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, ενδεχόμενο που απορρίπτει κατηγορηματικά η ελληνική πλευρά και προβάλλει ως δικαιολογία το γεγονός ότι εκκρεμούν οι εκλογές στη γείτονα χώρα (θα γίνουν τον Ιούνιο).

Έτσι, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά δεν θα υπάρξουν ως το καλοκαίρι, λόγω των εκλογών στην Τουρκία, αλλά έως τότε η Ελλάδα θα επιμείνει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και θα στηρίξει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, εφόσον και οι γείτονες σεβαστούν προϋποθέσεις και ευρωπαϊκά κεκτημένα.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ελληνικές διπλωματικές πηγές, όταν ερωτώνται για την επίσκεψη Παπανδρέου στο Ερζερούμ και παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, παραπέμπουν στο Μαξίμου για το περιεχόμενο των συζητήσεων Παπανδρέου-Έρντογαν και Δρούτσα-Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, ψηλά στην ατζέντα θα βρεθεί και το ζήτημα του τείχους στον Έβρο, με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς, η οποία φέρεται ως μη ικανοποιημένη από την ελληνική απόφαση.
πηγή


Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....