http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ έφθασε.........

Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Μετά από τέσσερα χρόνια περιπέτειας το υπερσύγχρονο υποβρύχιο έδεσε στη Σαλαμίνα. Σ΄ όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν καθόλου βέβαιο ότι αυτή θα ήταν η κατάληξη της περιπέτειας.....



Σύσσωμη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία υποδέχτηκαν το πλήρωμα του υποβρυχίου. Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος υπερασπίστηκε τις κυβερνητικές επιλογές στο θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αλλά και στην παραλαβή των υποβρυχίων:

"Ένα κομβικό σημείο, που έπρεπε οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί, ήταν η πραγματικότητα σε σχέση με την κατάσταση του υποβρυχίου «Παπανικολής». Από το 2006 έως και σήμερα ακόμη, η κοινή γνώμη δηλητηριάζεται με μύθους και φήμες. Αυτό το υποβρύχιο που εντάσσεται σήμερα στη δύναμη της χώρας είναι το «υποβρύχιο που γέρνει», το «πλωτό φέρετρο», το «υποβρύχιο με πτερύγια». Θα πρέπει πραγματικά να ντρέπονται όσοι καλλιέργησαν αυτή την συστηματική υπονόμευση μιας δημόσιας περιουσίας και ενός στρατηγικού -θα έλεγα ακριβέστερα- επιχειρησιακού, πλεονεκτήματος των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων", είπε ο κ.Βενιζέλος ο οποίος επιβεβαίωσε και τη πρόθεση που είχε η πολιτική ηγεσία για πώληση του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ,όπως είχε αποκαλύψει το Onalert:


"Επί δυο μήνες ο «Παπανικολής» πλέει και δοκιμάζεται καθημερινά υπό αντίξοες, υπό ακραίες καιρικές συνθήκες. Ξεκίνησε από την αφιλόξενη για τα Μεσογειακά δεδομένα θάλασσα της Νορβηγίας, ξαναγύρισε στο Κίελο, έπλευσε στον Ατλαντικό, στη Μεσόγειο, για να φτάσει εδώ στις ακτές της Σαλαμίνας, στο ναύσταθμο. Τώρα πια μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι το Πολεμικό μας Ναυτικό διαθέτει ένα δοκιμασμένο, υπερσύγχρονο υποβρύχιο που αντέχει όλες αυτές τις δοκιμασίες. Και αυτό δεν το πιστοποιούν μόνο οι αντισυμβαλλόμενοι μας, δεν το πιστοποιούν οι γερμανικές αρχές, το πιστοποιούν οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, ο κυβερνήτης και το πλήρωμα του «Παπανικολής» και βεβαίως οι μηχανικοί του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η απόφαση της Κυβέρνησης ήταν να αναζητηθούν ξένοι αγοραστές για το «Παπανικολής». Το Ναυτικό είναι αυτό που με δυνατή φωνή ζήτησε και ζητάει ο «Παπανικολής» -που είναι το υποβρύχιο αναφοράς γι’ αυτό τον τύπο σκαφών, που είναι το πρότυπο, το αυθεντικό υποβρύχιο- να παραμείνει στην δύναμη του Στόλου.

Τα στελέχη της Διοίκησης Υποβρυχίων του Στόλου είναι που θέλουν κάτι τέτοιο. Και έχουμε τώρα τη δυνατότητα να στηρίξουμε την ελληνική παραγωγική ναυπηγική δραστηριότητα αποδεχόμενοι παραγγελίες από άλλες χώρες, παραγγελίες από άλλα πολεμικά ναυτικά που θα ενταχθούν στην γραμμή παραγωγής και εκεί είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και τις δικές μας προσφορές, μια που έχουμε την άνεση να είμαστε γενναιόδωροι από την πλευρά αυτή, προκειμένου να ανοίξουμε για πρώτη φορά ξένες αγορές ως προμηθευτές και όχι ως αγοραστές. Το ίδιο μοντέλο θα εφαρμόσουμε και στις επόμενες μεγάλες προμήθειες που έχουν στρατηγικό ενδιαφέρον για μάς και επειδή βρισκόμαστε στον ναύσταθμο αυτό αφορά πρωτίστως το πρόγραμμα των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού που δεν μπορεί να οργανωθεί με όρους υποδεέστερους απ’ ό,τι οι όροι που ισχύουν για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού", κατέληξε ο κ.Βενιζέλος.


Στη τελετή παραλαβής παρών και ο Ισκαντάρ Σάφα ,ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ,αλλά και ο υπαρχηγός του ΠΝ του Άμπου Ντάμπι.




 




Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....