http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΗΚΑΝ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ" ΜΑΣ............

Κανονικά θα πάρει η χώρα μας και την τρίτη δόση το δανείου, ύψους 2,5 δισ. ευρώ μετά την....


έγκριση από το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ , κατά τη δεύτερη εξέταση της απόδοσης της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση τέθηκε και το ενδεχόμενο της παράτασης αποπληρωμής του δανείου που έχει δοθεί στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο γενικός διευθυντής και αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΝΤ, Μουρίλο Πορτουγκάλ, δήλωσε: ?Το πρόγραμμα που στηρίζεται από το Ταμείο συνεχίζει να αποδίδει καλώς, και αξίζουν συγχαρητήρια στις ελληνικές αρχές για την αποφασιστική εφαρμογή των δύσκολων και φιλόδοξων μακροοικονομικών πολιτικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο πληθωρισμός μειώνεται και βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα?.

Δεδομένων των σημείων πίεσης στο δημόσιο τομέα και του συνεχιζόμενου δυσμενούς επενδυτικού κλίματος που εξακολουθεί να υφίσταται, εξακολουθούν να έχουν ουσιαστική σημασία οι συνολικές και έγκαιρες μεταρρυθμίσεις για να διασφαλιστεί η δυναμική στην ανανεωμένη ανάπτυξη και στα επίπεδα βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, με την παράλληλη προστασία των ευάλωτων ομάδων.

Η συνολική δημοσιονομική προσαρμογή μέχρι σήμερα είναι εντυπωσιακή. Οι οφειλές είναι θέμα που απαιτεί μέριμνα, αλλά η συνεχιζόμενη υπό-εκτέλεση του προϋπολογισμού θα πρέπει να επιτρέψει την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου για το τέλος του έτους. Η πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει την προσπάθεια επίτευξης του αρχικού στόχου του προγράμματος για το 2011, σημαίνει ότι οι επιπτώσεις του ελλείμματος από πρόσφατες αναθεωρήσεις των δημοσιονομικών δεδομένων θα αντισταθμισθούν πλήρως?.

Ο ίδιος ζήτησε πιο επιθετική προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με στόχο τη διασφάλιση εξυγίανσης που θα διαρκέσει. Ο κ. Πορτουγκάλ, προχώρησε σε παραινέσεις για ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης και καλύτερης διαχείρισης των δημόσιοων χρηματοοικονομικών τονίζοντας πως οι μεταρρυθμίσεις σε κρατικές επιχειρήσεις, στην υγεία και σε άλλους τομείς, χρειάζονται σχέδια δράσης με χρονοδιαγράμματα συγκεκριμένα.

Μεγάλης σημασίας για τους υπεύθυνους του ΔΝΤ είναι - όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου - οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η απελευθέρωση της αγοράς στους τομείς του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου.

Ο Μουρίλο Πορτουγκάλ, αναφέρθηκε και στον τραπεζικό κλάδο της χώρας λέγοντας πως είχαν πρόσφατα επιτυχίες στην ενίσχυση των κεφαλαίων τους και ότι εάν χρειαστεί οι Αρχές διαθέτουν τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των κεφαλαίων και της ρευστότητας.

Για το θέμα της επιμήκυνσης του δανείου, τονισε πως το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα εξετάσει το θέμα όταν επιτευχθούν συμφωνίες με την ΕΕ και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για μια παράταση της λήξης των δικών τους δανείων.

Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....