http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

«Το Μέλλον ανήκει στους Ελληνες»

Με κεντρικό σύνθημα «Το Μέλλον ανήκει στους Ελληνες», που παραπέμπει στην ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου,
«η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και με σήμα μια πυξίδα, επιταχύνονται οι ρυθμοί της Νέας Δημοκρατίας για την επεξεργασία του...
 «γαλάζιου» κυβερνητικού προγράμματος. Με εντολή του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά, ο γραμματέας Προγράμματος κ. Ευρ. Στυλιανίδης έχει ξεκινήσει την διαμόρφωση του προγραμματικού λόγου του κόμματος και πριν από λίγο, παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τους άξονες, τα στάδια, τη στελέχωση και τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί.

Η προσπάθεια της νέας ηγεσίας να χαράξει μια διαφορετική πορεία από την περίοδο της προεδρίας του τέως Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή είναι εμφανής και ήταν σαφές, η φράση του κ. Στυλιανίδη: «Δεν πρέπει όμως η εμπειρία των λαθών να προσδιορίζει την πρόταση του μέλλοντος. Η πρόταση του μέλλοντος θα πρέπει να διορθώνει λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, να δίνει το στίγμα μιας καινούργιας εποχής που τώρα ξεκινά».

Ομως, η Ρηγίλλης δεν θέλει να απαξιώσει πλήρως τη συγκεκριμένη περίοδο και ο κ. Στυλιανίδης έσπευσε να διευκρινίσει, όταν ρωτήθηκε εάν για την επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ θα προσκληθεί ο κ. Καραμανλή και υπουργοί της κυβέρνησής του. «Η παράταξή μας έχει κυβερνήσει αρκετά χρόνια. Διαθέτει ανθρώπους που έχουν κυβερνητική εμπειρία και έχουν και τεχνοκρατική εμπειρία από τη διοίκηση. Τέτοια εμπειρία δεν πρέπει να χάνεται, πρέπει να αξιοποιείται» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε πως «βεβαίως μας απασχολεί το θέμα των πρόωρων εκλογών» και ανέφερε: «Αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε εκλογική αναμέτρηση σε μερικούς μήνες πάλι θα έχουμε ετοιμότητα να παρουσιάσουμε με πληρότητα μια πρόταση. Είμαστε έτοιμοι».

Επί του προγράμματος, ο κ. Στυλιανίδης παρουσίασε τα στάδια για τη διαμόρφωσή του και τα προσδιόρισε ως εξής: Το πρώτο στάδιο αφορά στη «στρατηγική για την ελπίδα» όπως την παρουσίασε ο κ. Σαμαράς, είπε για την έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ. Το δεύτερο στάδιο αφορά την πολιτική πρωτοβουλία για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτική ηγεσία. Το τρίτο στάδιο είναι η συνδιαμόρφωση με τους πολίτες της σύγχρονης πρότασης διακυβέρνησης.

Ο κ. Στυλιανίδης απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε παράγοντεςτης δημόσιας ζωής (της πολιτικής, ανθρώπους του πνεύματος, της αγοράς, διακεκριμένους έλληνες) να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της πρότασης της Ν.Δ. και άφησε αιχμές για την τακτική της κυβέρνησης να αξιοποιεί ξένους συμβούλους, υπεραμυνόμενος των δυνατοτήτων των Ελλήνων επιστημόνων, καθηγητών, κ.α. «Με δανεικά, συνταγές και μισθοφόρους ξένους συμβούλους δεν μπορούμε να πάμε μπροστά», συμπλήρωσε αναφέροντας ότι οι πολίτες κουράστηκαν από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και χρειάζονται λίγα λόγια, ρεαλιστικές προτάσεις και αξιοπιστία» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν θεωρούμε ότι η ζωή στην Ελλάδα τελειώνει με το μνημόνιο. Τη στιγμή που ο λαός δοκιμάζεται είναι υποχρέωσή μας να δείξουμε το ξέφωτο, όχι με ευχές και συνθήματα αλλά με προτάσεις που θα προσφέρουν λύσεις» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Π. Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό το πρόγραμμα της Ν.Δ., το οποίο πρέπει να είναι στρατηγικό, διορατικό, τολμηρό, αξιόπιστο, κοινωνικά δίκαιο και φιλελεύθερο θα απαντά στα εξής ερωτήματα:

·Τι θα κάνουμε;

·Πώς θα το κάνουμε;

·Πόσο θα στοιχίσει;

·Από πού θα χρηματοδοτηθεί;

·Πότε θα ολοκληρωθεί;

·Ποιες κοινωνικές ομάδες θα ωφελήσει;

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι θα υπάρξουν τρεις κύκλοι επεξεργασίας: Ο πρώτος είναι ο κύκλος επεξεργασίας καινοτόμων ιδεών, ο δεύτερος της επεξεργασίας των θεματικών προγραμμάτων και ο τρίτος της επεξεργασίας των περιφερειακών προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως θα διοργανωθούν ανοικτές συνδιασκέψεις, θεματικές και περιφερειακές, καθώς και θα υπάρξει επικοινωνία με θεσμικούς εκπροσώπους, κοινωνικούς εταίρους και εξειδικευμένους φορείς.

tovima.gr




 




Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....