http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος και εντατικοποίηση των ελέγχων, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε
συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως είπε, το πρώτο που θα γίνει είναι «επίταση των ελέγχων στη Δημόσια Διοίκηση» και το δεύτερο «επίταση των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία», γιατί «οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία ήταν και το πρόβλημα λόγω δημοτικών εκλογών και η αδράνεια αυξήθηκε».

«Είχαμε το πολιτικό κόστος, που έκανε τον έναν δήμαρχο να ελέγχει τον άλλον, ή να μην ελέγχει, οδηγούσε και σε «νόθευση» του ανταγωνισμού. Η μία μεγάλη καφετέρια είχε καπνιστές, η άλλη απαγόρευε», ανέφερε ο υπουργός. Ερωτηθείς αν θα αλλάξει ο νόμος, είπε:
«Θέλουμε ομοιόμορφη εφαρμογή. Το επόμενο βήμα είναι να μπορούν να ελέγχουν τους χώρους αυτούς και οι υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, που έβαλα στο πολυνομοσχέδιο. Και από κει και πέρα χρειάζεται κι ένας υπουργικός συντονισμός, για χώρους οι οποίοι αυτή τη στιγμή σήμερα δεν έχουν απαγόρευση του καπνίσματος, τα μπουζούκια, τα καζίνο κλπ».

«Αυτά τα μεγάλα μαγαζιά να μπορούν να εξαγοράσουν το δικαίωμα αυτό. Αυτή η τελική ρύθμιση, λοιπόν, που είναι διυπουργικό θέμα, χωρίς εμείς να υποχωρούμε από τη θέση της προστασίας της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να καταλήξει». πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Ερωτηθείς ειδικότερα αν αφήνει κάποια παράθυρα για εκλογίκευση του νόμου είπε: «Κανένα παράθυρο δεν αφήνω. Μα δεν μπορώ, όταν το θέμα είναι διυπουργικό, να μη σκέφτομαι και κάποια άλλη πρόταση, που θα έρθει από κάπου αλλού. Ο νόμος ο δικός μας πρέπει να εφαρμοστεί, το Υπουργείο Υγείας επιμένει στο νόμο του».

Ειδικότερα για τους ελέγχους, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι θα πρέπει να είναι σοβαροί και από κει και πέρα θα πρέπει να γίνει και μια διυπουργική συνάντηση. «Ήδη, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων εμείς πήραμε μια πρωτοβουλία χθες από το δικό μας Υπουργείο προς τρεις συναρμόδιους Γενικούς Γραμματείς, ώστε να μπορέσουμε να το κλείσουμε τις επόμενες μέρες», σημείωσε.


(πηγή: kathimerini.gr)

Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....