http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Άρχισαν οι μετατάξεις..........

Από τον ΟΣΕ σε νοσοκομεία, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια, Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Εφορίες αρχαιοτήτων θα... μεταταχθούν περίπου 1.300 σιδηροδρομικοί, σύμφωνα με όσα προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τις μετατάξεις των εργαζόμενων από τον Οργανισμό σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Η σχετική εγκύκλιος προβλέπει 10.700 θέσεις σε 256 φορείς τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν περίπου 1.300 σιδηροδρομικοί από τους συνολικά 2.351 που πλεονάζουν, αφού οι υπόλοιποι 1.000 θα συνταξιοδοτηθούν.
Οι προσφερόμενες κενές θέσεις βρίσκονται κυρίως σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, προνοιακά ιδρύματα, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών των Περιφερειών, την τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού αλλά και θέσεις φυλάκων αρχαιοτήτων στο υπουργείο Πολιτισμού.
Ενδεικτικά, προσφερόμενες θέσεις υπάρχουν σε περισσότερα από 60 νοσοκομεία, όπως τα Γενικά Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και το Δρομοκαϊτειο, στο Λιμενικό Ταμείο Ιου και ο ΕΣΔΚΝΑ.

Κενές θέσεις αλλά και ανάγκες για σύσταση θέσεων υπάρχουν κυρίως στους νομούς: Αργολίδας, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λαρίσης, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας και Ροδόπης.
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να μεταταχθούν σε μία από τις θέσεις τις κενές θέσεις και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου του 2011. Όσοι μεταταχθούν θα πάνε σε φορέα ή υπηρεσία, σε νομό επιλογής του υπαλλήλου, εφόσον υπάρχει κενή θέση ή έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει ανάγκη σε φορέα αυτού του νομού. Οι αποδοχές των σιδηροδρομικών θα είναι ανάλογες με αυτές που ισχύουν στη νέα υπηρεσία που θα τοποθετηθούν, που σημαίνει ότι δε θα αμείβονται με πολλά από τα επιδόματα που έπαιρναν στον ΟΣΕ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών καλεί του σιδηροδρομικούς να μην υποβάλλουν αιτήσεις μετάταξης, αφού αυτή θα ισοδυναμεί με παραίτηση από τον Οργανισμό. Την ίδια ώρα, πάντως, φουντώνει και η φημολογία περί «υποσχέσεων» από πολιτικά πρόσωπα για την εξασφάλιση της μετάταξης σε μία… καλή υπηρεσία.

Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....