http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:Αδιανόητα «αυτά που συμβαίνουν στην εξωτερική μας πολιτική»

Την διαφωνία του με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Άλτερ», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε αδιανόητα «αυτά που συμβαίνουν στην εξωτερική μας πολιτική» και υποστήριξε ότι «πηγαίνουμε στο Ερζερούμ ως τα “κολλητήρια” του Καραγκιόζη. Εάν χάσουμε και αυτή την τελευταία ευκαιρία, χαθήκαμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε επίσης ότι δημιουργείται μία νέα ευκαιρία στα ενεργειακά πράγματα της ευρύτερης περιοχής μας και υποστήριξε ότι μπορεί να συγκροτηθεί ένα άλλο μέτωπο, από το Κατάρ, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Ελλάδα.

«Δίνεται μία ευκαιρία να μπορέσουμε να βρούμε διέξοδο μετά το κλείσιμο του αγωγού Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη» είπε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ακόμη ότι η Τουρκία δημιουργεί συνθήκες τετελεσμένων, μέσα από διπλωματική γλώσσα, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του, τόσο γιαυτό, όσο και για το γεγονός ότι δεν αντιδρά -όπως υποστήριξε- σε αυτές τις κινήσεις η Ελλάδα.

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε με έμφαση ότι το μέλλον της Ελλάδας περνά μέσα από την εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου. Υποστήριξε ότι στην κομβική αυτή στιγμή, εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα η συμφωνία με το Ισραήλ για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και κάλεσε την κυβέρνηση να δράσει αποφασιστικά όπως είπε, «για να εκμεταλλευτούμε την κόντρα και την αντιπαλότητα μεταξύ Τουρκίας- Ισραήλ. Αύριο μπορεί να είναι αργά».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έστειλε επίσης ένα μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας ότι η χώρα είναι στριμωγμένη, αλλά υπάρχουν διέξοδοι και εξέφρασε την απορία του γιατί δεν τις αξιοποιεί: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τις αξιοποιούμε. Σήμερα πρέπει η Ελλάδα να υπογράψει τη συμφωνία για την ΑΟΖ με το Ισραήλ. Κάθε μέρα που καθυστερούμε, προκαλούμε πιθανώς, ανήκεστη βλάβη στο έθνος. Πρέπει να υπογραφεί η ΑΟΖ. Η Κύπρος το έπραξε αυτό, και υποχώρησαν οι οποιοιδήποτε λεονταρισμοί της Τουρκίας, μπροστά στην αποφασιστικότητα του Ισραήλ να υποστηρίξει τα συμφέροντα του. Αν δεν τολμήσουμε να κάνουμε εμείς την ΑΟΖ των 200 μιλίων και να ενωθεί με αυτή του Ισραήλ, φοβούμαι ότι χάνουμε και την τελευταία μας ευκαιρία» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Τέλος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, για τον οποίο είπε ότι δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο στην ιεραρχία του ΠΑΣΟΚ. Τον χαρακτήρισε εξαιρετικά ευφυή, που γνωρίζει άριστα το αποτέλεσμα των δηλώσεων του, και υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος αρωγός του κ. Παπανδρέου.

«Με τις δηλώσεις και πράξεις του, αποσταθεροποιεί το πολιτικό σύστημα, για να μπορέσει ο Παπανδρέου να ξεφύγει από τις μέγγενες που ο ίδιος μόνος του μπήκε. Η ρητορική του αποσταθεροποιεί, αριστερά και δεξιά, το πολιτικό σύστημα. Ο κ. Παπανδρέου έχει αντιληφθεί τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει, και αναζητά διέξοδο. Πιστεύω ότι παίζεται ένα πολύ έξυπνο πολιτικό παιχνίδι, που αδυνατούν να παρακολουθήσουν πολλοί» υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....