http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Αίγυπτο

Εκρήξεις σε αγωγό αερίου

Δυνατή έκρηξη έγινε πριν από μερικά λεπτά σε αγωγό αερίου που περνάει από την Αίγυπτο και προμηθεύει με αέριο το Ισραήλ.


Δεν είναι ακόμη γνωστό αν υπάρχουν θύματα, ενώ τα διεθνή μέσα μεταδίδουν ότι οι εκρήξεις συνεχίζονται.

Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου που ανακοίνωσε ότι η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και οι εκρήξεις συνεχίζονται και στις δύο πλευρές του αγωγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αιγυπτιακός στρατός διέκοψε τη ροή φυσικού αερίου προς τον αγωγό που άγνωστοι ανατίναξαν σήμερα στο βόρειο Σινά και προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει.

Το Reuters αναφέρει ότι ο αγωγός δεν έχει πάθει ζημιά, καθώς και ότι η παροχή διεκόπη για προληπτικούς λόγους.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε, επικαλούμενη αξιωματούχο, πως ο αγωγός αυτός τροφοδοτεί με φυσικό αέριο το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Σύμφωνα με το SITE που παρακολουθεί τις ιστοσελίδες της αλ Κάιντα και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων, ορισμένες από τις οργανώσεις αυτές προέτρεπαν ισλαμιστές μαχητές να επιτεθούν στον αγωγό αυτό.

πηγή 

Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....