http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Το χαβά του το Ιράν

Απορρίπτει πρόταση για διμερείς επαφές με τις ΗΠΑ

Εξακολουθεί να κάνει του κεφαλιού του το Ιράν και αρνείται να έχει διμερείς επαφές με τις ΗΠΑ στη διάρκεια των συνομιλιών με τους "Έξι" για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Αμπολφάζλ Ζοχρεβάντ, σύμβουλος του ιρανού επικεφαλής των διαπραγματευτών, Σαϊντ Τζαλίλι, είπε ότι το αίτημα είχε διατυπωθεί από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον, που λειτουργεί ως μεσολαβητής της ομάδας των 5+1.

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθούν τέτοιες συνομιλίες αν δεν αφορούν την συνάντηση για τα πυρηνικά στην Κωνσταντινούπολη.

Από την ανατροπή του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ Σάχη, το 1979, οι όποιες επαφές ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν συνήθως διεξάγονταν παρασκηνιακά και σπανίως επιβεβαιώνονταν από την ιρανική πλευρά.

πηγή

Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....