http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Άνοιξε νέο «μέτωπο» Καραμανλή

Μετά τη στοχοποίηση Σημίτη

Η επιλογή της ΝΔ να εμπλέξει τον Κ. Σημίτη στην υπόθεση της Siemens ανοίγει ουσιαστικά τον «ασκό του Αιόλου» και στο
εσωκομματικό πεδίο, καθώς δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θεωρούν ότι τώρα πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και στοχοποίηση του Κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με το Έθνος, στελέχη της ΝΔ που διακρίνονται για τη μετριοπάθειά τους εκτιμούν ότι ο κ. Σαμαράς αφήνοντας να εξελιχθεί η επίθεση κατά του κ. Σημίτη άνοιξε ουσιαστικά τον «κύκλο» ενοχοποίησης πρώην πρωθυπουργών και ειδικότερα του Κ. Καραμανλή, ο οποίος έχει πολύ περισσότερα (και πιο ουσιαστικά) προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Μπούμερανγκ
Εάν κάτι τέτοιο συμβεί και ο κ. Καραμανλής επανέλθει με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο, τότε η επιλογή του προέδρου της ΝΔ να επιτεθεί στον Κ. Σημίτη θα του γυρίσει μπούμερανγκ. Αυτό θα συμβεί για δύο λόγους:

* Θα επιβαρύνει το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις του με τον προκάτοχό του στην ηγεσία της ΝΔ.

* Θα υποχρεωθεί στην πράξη πλέον να πάρει σαφή θέση για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της ΝΔ στον ευαίσθητο τομέα της οικονομίας.

Τα τελευταία 24ωρα, πάντως , οι σχέσεις του κ. Σαμαρά με τον κ. Καραμανλή βρίσκονται σε πολύ κακό σημείο. Απόλυτα χαρακτηριστική του κλίματος ήταν η τυπική χειραψία που αντάλλαξαν οι δύο πολιτικοί, στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ιδρυτή της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη.

Πέρα από την ευχή του πρώην πρωθυπουργού για την ονομαστική εορτή του διάδοχού του στην ηγεσία του κόμματος, δεν υπήρξε καμία άλλη συζήτηση. Αντίθετα, της κοινής παρουσίας των δύο στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας διαδέχθηκαν διαρροές περί αποχώρησης του κ. Καραμανλή από την πολιτική, κάτι που διεψεύσθη με έντονο τρόπο και με τη λέξη «παραμύθια» από τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, πάντως, ο κ. Σαμαράς είχε φροντίσει να στείλει ένα ακόμη μήνυμα στον προκάτοχό του με την επιλογή του να μην αξιοποιήσει στο πλαίσιο του ανασχηματισμού?μαμούθ που πραγματοποίησε, κανένα από τα στελέχη που επισκέπτονται συχνά το γραφείο του κ. Καραμανλή.

Τέλος, το κλίμα στις σχέσεις τους έχει επιβαρυνθεί και από την πολεμική που ασκούν στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά στην πολιτική του «μεσαίου χώρου», πάνω στην οποία βασίστηκε ο κ. Καραμανλής για να γίνει πρωθυπουργός.


 πηγή

Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....