http://script-ot.googlecode.com/svn/twitterbox.js

Ακολουθήστε μας tro-ma-ktikotero

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Κατάσταση πανικού στο αεροδρόμιο της Μόσχας

ΔΕΙΤΕ: Το γράφημα του Reuters και δηλώσεις του Προέδρου, Ντ. Μεντβέντεφ

Τουλάχιστον 31 νεκροί είναι ο απολογισμός της φονικής έκρηξης μετά από επίθεση αυτοκτονία στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας, που έγινε πριν από λίγη ώρα.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, τουλάχιστον 130 είναι οι τραυματίες, είκοσι εκ των οποίων χαροπαλεύουν.

Το Χρηματιστήριο της Μόσχας πέφτει κατά 2% από την ώρα της έκρηξης , ενώ ακόμη και αυτή την ώρα βγαίνουν καπνοί από το χώρο του αεροδρομίου.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο παραλαβής των αποσκευών της αίθουσας αφίξεων διεθνών πτήσεων. Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διακρίνεται καπνός να βγαίνει από την αίθουσα και άνθρωποι να βγαίνουν τρέχοντας από τις εξόδους κινδύνου του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επιτροπής έρευνας, Βλαντιμίρ Μάρκιν, η έκρηξη οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Μόσχας έχει τεθεί σε συναγερμό και στο μετρό της πρωτεύουσας, καθώς και στα άλλα αεροδρόμια της πόλης ελήφθησαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. «Λόγω αυτού που συνέβη στο Ντομοντέντοβο, τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν σε όλα τα αεροδρόμια», δήλωσε χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, πράκτορες του υπουργείου Εσωτερικών και των υπηρεσιών ασφαλείας (FSB) έχουν σταλεί στο Ντομοντέντοβο και στα άλλα αεροδρόμια, το Σερεμέτιεβο και το Βνούκοβο.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες από ομάδες αυτονομιστών θα ενταθούν εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το Μάρτιο του 2010 δύο γυναίκες από το Νταγκεστάν πραγματοποίησαν επίθεση αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας, σκοτώνοντας 40 ανθρώπους.

Σε πολύ υψηλούς τόνους, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Ντ. Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι οι ένοχοι θα βρεθούν και τα τιμωρηθούν, ενώ ακύρωσε και το ταξίδι του στο Νταβός.

Πηγές πάντως αναφέρουν ότι από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 5 κιλά της φονικής εκρηκτικής ουσίας ΤΝΤ.




 πηγή




Περί δημοσιευμάτων.....

Οι αναρτήσεις στο tro-ma-ktikotero δεν αποτελούν διασταυρωμένες πληροφορίες καθότι δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι.Όλες οι αναρτήσεις μας αποτελούν θέση ή άποψη πολιτών,bloggers και αναδημοσιεύσεις που θεωρούμε ενδιαφέρουσες....